MALZEMELER:
5-6 adet patates
125 gram margarin veya tereyağ (eritilmiş)
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
5-6 yemek kaşığı dolu dolu un
1 paket kabartma tozu
isteğe göre tuz, karabiber, pul biber, nane,rendelenmiş kaşar peyniri
ÜZERİNE :
Sarımsaklı yoğurt
tereyağ ve salçalı sos
YAPILIŞI:
Önce yumurtayı, yağı, yoğurt ve kabartma tozunu çırpma kabına koyun ve karıştırın, daha sonra kabuklarını soyduğunuz patatesleri çiğden rendeleyerek ilave ediniz. Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırınız.
Yağlanmış ve unlanmış olan ısıya dayanıklı cam tepsiye boşaltınız. 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Kare kare kesip üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ gezdirerek servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder