2 Kasım 2012 Cuma

KAVURMALI BÖREK



Malzemeler:
   -6 adet yufka
   -sıvı yağ( Her yufka için 2 kaşık)
   -galeta unu

İç Harcı:
   -250 gram kadar kavurmalık et
   -2 adet havuç
   -1 adet patates
   -2 kaşık haşlanmış veya konserve bezelye

İç Harcı Yapılışı:
   Küçük küçük doğranmış et kavrulur. Zar gibi doğranmış havuç ve patates eklenir. Bezelye ve tuz da eklenerek kısık ateşte ağır ağır iyice suyunu çekene kadar pişirilir. 

Yapılışı:
   Tezgahın üzerine yufkayı serin. 2 kaşık kızgın sıvı yağ ile iyice yağlayın. Üzerine bir yufka daha koyarak onu da 2 kaşık kızgın sıvı yağla yağlayın. Sigara böreği keser gibi 8 parçaya bölüp iç harcını koyun ve sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkaları da aynen bu şekilde yapın. Derin bir kaseye soğuk su doldurun. Sardığınız börekleri önce soğuk suya hızlıca batırıp çıkarın, sonra galeta ununa bulayın. pişirirken üzerine yumurta sarısı sürün.
NOT: Yağın kızgın olması suyu içine çekmemesi için önemlidir. Dolapta veya buzlukta bekleterek sonra da pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder