2 Kasım 2012 Cuma

GELİN PASTA

Malzemeler:

   -4 yumurta
   -1 kahve fincanı ılık su (yumurtalar çok büyükse suyu biraz az koyunuz.)
   -4 kahve fincanı şeker
   -4 kahve fincanı un
   -1 paket kabartma tozu 
   NOT: Pandispanyanızı kakaolu yapmak isterseniz unu biraz azaltarak 2 kaşık kakao koyabilirsiniz.

Kreması:

   -750 gr süt
   -3 yemek kaşığı un
   -1 yumurta
   -5 yemek kaşığı şeker
   -125 gram margarin

Süslemesi:

   -Oyuncak bebek (bacakları çıkarılacak)
   -2 paket çilekli kremşanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak) 
   -1 paket sade kremşanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak) 
   -Arasına koymak için 2-3 adet muz

Yapılışı:

   Pandispanyayı hazırlamak için toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Sonra un, kabartma tozu ve suyu karıştırın. Margarinle yağlanmış 24-26 cm.lik yuvarlak kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kek ılıdıktan sonra dikkatlice 3 kat olacak şekilde enine kesin. Daha sonra bir tencerede krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın. 
    Derin bir kaseye streç film serin. Pandispanya hamurunun kesilen bir parçasını bu kaseye çukur şekilde yerleştirin. Soğumuş kremadan bu katın üzerine biraz sürün. 2. katı da 1. katın üzerine çukur bir şekilde yerleştirerek kremasını sürün. Kremanın üzerine dilimlenmiş muzları da yerleştirerek 3. kat pandispanyanızı kapatın. Bu şekilde 1 gün dolapta bekletin. Ertesi gün pastayı servis tabağına ters çevirerek hazırladığınız 1 paket sade kremşantiyi tamamen üzerini kaplayacak şekilde sürün. Daha sonra çilekli kremşanti ile süsleyin(Ben süslemek için krema pompasının yıldızlı ucunu kullandım.). 
   Bacakları çıkarılan bebek yıkanıp dezenfekte edin. Bebeğin vücut kısmına streç film sararak streç film görünmeyecek şekilde pastanın üzerine yerleştirin. Kalpli çikolata drajeleri, pasta incileri gibi süslerle süsleyin.
(Sizin hayal gücünüze kalmış.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder